dilluns, 14 de desembre del 2015

IB3: Posem-hi el punt


Article publicat el passat 28 de novembre de 2015 a El Periscopi (http://elperiscopi.com/ib3-posem-hi-el-punt/)
Andreu Manresa. Corresponsal de El País a Balears. Col·laborador de la Cadena SER. Director de Radio Nacional de España a Balears i Catalunya. Cap de Premsa del Consell General Interinsular i, posteriorment del Govern. Escriptor habitual del Diario de Mallorca i del ja històric Diari de Balears. Una trajectòria llarga i de notat prestigi. El mal de cap d’IB3 sembla que arriba a la seva fi. El taló d’Aquil·les particular del Pacte es pot convertir en el seu major encert. I, tot i que pareixia que no acabaria mai, han trobat el perfil adequat. Però, no és un simple periodista més. Han trobat el professional que feia falta. No està afiliat a cap partit, reparteix a dreta i esquerra segons com vegi. Una persona amb experiència, del sector, independent i que pot fer d’IB3 alguna cosa millor de lo que és ara.
Perquè IB3 té un futur molt senzill: o es transforma o desapareix. Parlant clar: O la canviam entre tots, o deixam d’invertir en la cadena autonòmica. Perquè per fer Westerns, ja tenim La 2 de Televisió Espanyola. I, que per posar pel·lícules en castellà ja tenim 70 canals més, que ofereixen una major varietat i una millor qualitat alhora d’oferir la indústria dels Lumière. Però discutir sobre la llengua a l’ens públic és el menor dels problemes que arrossega IB3. El que ens hem de demanar és, compleix realment una funció social? Ens apropa IB3 a la resta d’illes? És un mitjà plural o és un instrument més en la propaganda del partit de torn al Govern?
Pensau-hi. No arribarem a ser la BBC, ni molt manco. No fa falta que vos il·lusioneu. Però mentre ens allunyem de TeleMadrid ja ho donarem per bo. Andreu Manresa ha estat l’elegit i, tot i que les formes no han estat les més encertades, convendria deixar de banda els tacticismes polítics i veure unanimitat per primer cop aquesta legislatura en el seu nomenament. Només si comença amb el suport de tots els grups, tindrà un futur esperançador. Si en canvi, l’empram per desgastar a Govern o oposició, tan siguin uns o els altres, el projecte anirà a norris, fallarà, i pel camí, haurem perdut molt de temps i molts milions.
Però IB3 pot ser la porta per engrescar una indústria que té potencial. L’ESADIB (Escola Superior d’Art Dramàtic) com a centre de formació dels futurs actors i actrius. El CESAG com a escola per a periodistes. I d’aquí, tot un seguit de tècnics, productores,… És l’oportunitat de poder destacar respecte al conjunt de l’Estat. Tenim les bases fetes, ara només toca donar el ‘sus’ de sortida. Amb la Illes Balears Film Comission i amb la Maremostra, és el moment de fer una passa endavant, i jugar-se-la.
Perquè podem seguir invertint en especulacions immobiliàries i en turisme de gatera “Made in Magaluf”, com fa tothom. O, podem apostar per una altra indústria que aporta major valor afegit i que està just davant de nosaltres.
IB3 és només el començament de la novel·la. És hora de posar un punt a la història. Punt i final, o punt i principi?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix

 
Copyright © . 4 Illes en Moviment - Posts · Comments
Tema Dissenyat per Rafel Coll · Patrocinat per Blogger